Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΜΕΣΙ O MVP ...EVER !

                          Γράφει ο Άρις Νικολάκης  
 
   Μας κούρασαν… Μας εξουθένωσαν… Μας εξάντλησαν εξειδικευμένοι κι ανειδίκευτοι σχολιαστές… Έτσι η Μπαρτσελόνα, αλλιώς η Μπαρτσελόνα… Ανέλυαν με «αμπελοφιλοσοφίες» το παιγνίδι της πρωταθλήτριας Ευρώπης … Διύλιζαν τον κώνωπα καταπίνοντας την κάμηλο. Μας πέθαναν στο σχόλιο, στην ανάλυση και στην πρόβλεψη!
   Φυσικά, τζάμπα κόπο έκαναν. Πλανήθηκαν δε, πλάνην οικτράν. Μπήκαν οι «μπλάου γκράνα» στο αυτοκρατορικό Γουέμπλει. Έκαναν, ότι δεν προέβλεψαν κι ότι δεν ανέλυσαν ανειδίκευτοι κι εξειδικευμένοι. Σούταραν από μακριά οι παίκτες της Μπαρτσελόνα.  Προέβλεπαν οι «αμπελοφιλόσοφοι», ότι θα μπαίνουν με την μπάλα στα δίχτυα. Άλλαζαν συνεχώς την μπάλα. Ανέλυαν οι …δικοί μας, ότι θα έπαιζε με μακρινές μπαλιές. Και πολλά άλλα. Να μην σας κουράζουμε κι εμείς.
   Η ισπανική ομάδα απέδειξε ότι ήταν όχι μία αλλά πολλές κλάσεις πάνω από τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Κι έχει έναν παίκτη από άλλον πλανήτη για τα γήινα δεδομένα. Λιονέλ Μέσι, το όνομα του. Ο Αργεντινός «μαέστρος» της πρωταθλήτριας Ευρώπης εξελίσσεται στον πολυτιμότερο (για κάθε ομάδα …) παίκτη όλων των εποχών. Θεωρούμε – και να μας συμπαθείτε, όσοι διαφωνείτε – ότι αφήνει πίσω του (σε προσφορά στην ομάδα του…) Μαραντόνα, Κρόιφ, Πλατινί, Ζιντάν. Δε λέμε Πελέ επειδή ο Βραζιλιάνος «θεός» της μπάλας κρίθηκε μόνον από τις εμφανίσεις του με την εθνική  ομάδα της πατρίδας του.
   Προσέξτε όμως: Δε λέμε ότι είναι ο καλύτερος. Δεν ανοίγουμε τέτοια συζήτηση. Ξέρετε γιατί; Επειδή δεν θα κλείσει ποτέ. Εμείς ανοίγουμε μία άλλη… Λέμε λοιπόν, ότι είναι  ο πολυτιμότερος (για κάθε ομάδα…) παίκτης στην ιστορία του παγκόσμιου φουτμπόλ. Και την κλείνουμε αυτή τη συζήτηση εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: