Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ


                                                      Γράφει ο Γιάννης Παπαδόπουλος
   Τώρα σωθήκαμε! Ορίστηκε κυβερνητική σύσκεψη σήμερα Δευτέρα 02.05.11 με θέμα το πρόβλημα της καταπολέμησης της βίας. Έλυσαν το πρόβλημα της πρόληψης οι κυβερνώντες (πράσινων, μπλε, κίτρινων και κόκκινων κόκκων…) κι έβαλαν στόχο – όλοι αυτοί οι σώφρονες άνθρωποι - να λύσουν και της καταπολέμησης. Φέρτε γιαούρτια…
   Το ζητούμενο βέβαια, είναι… Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Κι αναμάρτητοι στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν υπάρχουν! Όλοι μοιράζονται τις ευθύνες και για την έξαρση και για την ύπαρξη της βίας. Συμπέρασμα; Μη φέρετε για γιαούρτια. Θα λερώσουμε τους καθρέφτες μας!
   Λένε πολλοί, χωρίς να τους χρεώνουμε άδικο, ότι φταίνε οι δημοσιογράφοι. Ναι, φταίνε. Πόσο φταίνε όμως; Εάν το Κράτος (εάν κι εφ όσον υπήρχε…) αποφάσιζε και διάτασσε την απαγόρευση του «είδους» μας, θα προλάμβανε τη βία στο ποδόσφαιρο; Ή θα την καταπολεμούσε: Φυσικά, όχι.
   Και δεν το λέμε αυτό, αποσείοντας τις ευθύνες από τις πλάτες των δημοσιογράφων. Το λέμε επειδή δεν φταίνε τόσο οι δημοσιογράφοι , όσο φταίνε άλλοι. Όσοι αποφασίζουν για τον αθλητισμό με γνώμονα όχι το συμφέρον αλλά το συμφέρον τους…
    Οι πολιτικοί και οι αθλητικοί παράγοντες. Ο συνδυασμός αυτός, το αλισβερίσι του – το δούναι και λαβείν των δύο πλευρών με άλλα λόγια - βλάπτει σοβαρά την υγεία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: