Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ

                                                Γράφει ο Τάκης Βεντούρης

   Προκαλεί πολλές, πάρα πολλές απορίες η σιωπή του Αθλητικού Εισαγγελέα απέναντι στον θόρυβο του πλαστού εγγράφου στο φάκελο για Αδειοδότηση της ΠΑΕ Ηρακλής. Και πρόκειται μάλιστα, για δημόσιο έγγραφο, του οποίου η πλαστογράφηση διαμορφώνει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Για τον Αθλητικό Εισαγγελέα όμως… Πέρα βρέχει!  Ένα το κρατούμενο.
   Προκαλεί πολλές, μα πάρα πολλές απορίες η σιωπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής  Ομοσπονδίας μετά την  κατάθεση του πλαστού δημόσιου εγγράφου από τον πρόεδρο της, Σοφοκλή Πιλάβιο. Σα να θεωρούν στο Γουδί, ότι δεν έχουν ευθύνες επειδή χρειάστηκε η πρόσκληση του Σοφοκλή Πιλάβιου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, για να κάνει την αποκάλυψη. Δεν είναι όμως, έτσι… Δύο τα κρατούμενα.
   Προκαλεί πολλές, μα πολλές απορίες η σιωπή όλων των πρώην και των τέως υφυπουργών Αθλητισμού, οι οποίοι στελεχώνουν την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλή σχετικά με όσα (δεν) έκαναν για την κάθαρση αλλά και την διαφάνεια στον ελληνικό αθλητισμό. Ανάλογες απορίες προκαλεί η ευκολία με την οποία αναφέρονται ο ένας στις πομπές του άλλου αλλά… Όταν μπαίνουν όλοι στο ίδιο καζάνι – όπου ανήκουν – συμπεριφέρονται σαν κόρακες. Δεν βγάζουν ο ένας, το μάτι του άλλου…  Τρία τα κρατούμενα.
   Με τόσα κρατούμενα πάντως, διαίρεση  των καλώς κειμένων, με τα κακά για να δούμε το πηλίκον στην  αναλογία τους δεν γίνεται. Κι έτσι χωρίς… πράξη, κυριαρχεί η απραξία (και) ο ελληνικός αθλητισμός. Προς όφελος της διαπλοκής και της αδιαφάνειας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: