Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

                                                                                     Γράφει ο Άρις Νικολάκης

   Να μας συμπαθείτε, όσοι διαφωνείτε αλλά … Εμείς επιμένουμε: Τελευταίο ανάχωμα στην επέλαση της βίας (και) στα γήπεδα είναι οι παίκτες. Καλά τα είπαν ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς. «Το μπάσκετ ομορφαίνει τη ζωή. Μην το σκοτώνετε», δήλωσαν οι διεθνείς σταρ Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού ενόψει τελικού Κυπέλλου Ελλάδας . Από εκεί και πέρα όμως; Δεν κάνουν - μήτε αυτοί, μήτε ομόλογοι τους στο ποδόσφαιρο, στο βόλει, στο πόλο - βήμα μπροστά. Ούτε καν σημειωτόν…
   Τι θέλουμε, να κάνουν; Τα λόγια τους ,έργα. Να προστατεύσουν το εθνικό μας σπορ με πράξεις κι ουχί με λέξεις. Στην πρώτη αντεθνική ύβρη, στην ύβρη κατά προσφιλούς προσώπου… Στην πρώτη ρίψη αντικειμένου… Στην πρώτη βολή με κροτίδες… Να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο. Αναγκαστικά θα αποχωρούν και οι διαιτητές. Παρεμπιπτόντως, τελευταία δεν πέφτουν κέρματα από τις κερκίδες. Τα αποφεύγουν, βλέπετε οι πάσης λογή …τζάμπα μάγκες της κερκίδας. Η οικονομική κρίση γαρ! Τέλος πάντων.
   Εάν λοιπόν, κι εφ όσον υψώσουν τελικά, το ανάστημα τους οι παίκτες μας, μπορεί να τον σώσουν. Αλλιώς; Ο ελληνικός αθλητισμός δε σώνεται! Είπαμε: Είναι το τελευταίο ανάχωμα. Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι, η αποχώρηση των παικτών θα ενεργοποιεί τους υπόλοιπους στην κερκίδα. Και θα επιβάλλουν αυτοί την τάξη. Επιτέλους, οι πολλοί να επιβάλλονται στους ελάχιστους για το συμφέρον όλων.
   Καιρός λοιπόν, να πάρουν το άθλημα τους στα χέρια τους ο παίκτες. Να αλλάξουν τακτική. Να περάσουν από τα λόγια στα έργα. Και ο ΠΣΑΠ και ο ΠΣΑΚ κατ αρχήν, να αφήσουν κατά μέρος τα παχιά λόγια στις ανακοινώσεις τους. Για να πιάσουν τα έργα κατά της βίας με τις αντιδράσεις τους.
   Με την πρώτη ύβρη, την πρώτη ρίψη αντικειμένου, το πρώτο «μπαμ» κροτίδας; Στα αποδυτήρια. Και τότε θα δείτε πως θα τρέχουν οι παράγοντες και οι υπόλοιποι στις κερκίδες για να σώσουν τη παρτίδα! Τότε θα δείτε…Ενώ τώρα; Βλέπετε ότι μάλλον, πέρα βρέχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: