Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Παιχνίδια με την ιστορία του Ηρακλή

Σημαία των Σκοπίων σήκωσαν οι οπαδοί του Ηρακλή στις διαμαρτυρίες τους για τον υποβιβασμό της ομάδας το απόγευμα της Τετάρτης. Μόνο που ακόμα και στο πρωτάθλημα Σκοπίων να παίξουν πάλι για υποβιβασμό τους κόβω! Δεν θα τον γλυτώσουν γιατί οι Σκοπιανοί δεν έχουν ούτε Τσοχατζόπουλο, ούτε Βενιζέλο για να τους σώσει.


Πάμε στα σοβαρά τώρα. Φωνάζουν οι Ηρακληδείς κι επικαλούνται τα 100 και βάλε χρόνια της ιστορίας τους. Και λοιπόν; Η ιστορία πληρώνει τα χρέη ή εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα κάποιας ομάδας; Εάν ήταν έτσι το Γουδί, η πρώτη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, θα ήταν από τις ισχυρότερες της χώρας, Δυστυχώς δεν υπάρχει στο χάρτη εδώ και κάποιες δεκαετίες.

Η ιστορία από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα. Και κατ’ αρχήν η ιστορία δεν σημαίνει τίποτα και για αυτούς τους οπαδούς του Ηρακλή. Εάν τη γνώριζαν δεν θα σήκωναν τη Σκοπιανή σημαία. Θα προτιμούσαν να τους κοπούν τα χέρια.

Κι αυτό επειδή ο Ηρακλής δεν δημιουργήθηκε ως αθλητικό σωματείο. Ένα λόγο ήθελαν οι υπόδουλοι Έλληνες να βρίσκονται στα χρόνια της Τουρκικής κατοχής στη Θεσσαλονίκη του 1908, τέσσερα χρόνια πριν την απελευθέρωση της πόλης. Κι έφτιαξαν τον Ηρακλή. Για την Ελλάδα σκοτώθηκε ο Πολωνός κολυμβητής και σαμποτέρ Ιβάνοφ που στα χρόνια της κατοχής ρήμαξε τα Γερμανικά πλοία στον Πειραιά, για την Ελλάδα σκοτώθηκε το 1974 στη Κύπρο ο Κατσάνης. Δικαίως το Ιβανόφειο και το Κατσάνειο πήραν το όνομα των δύο αυτών ηρώων.

Και τώρα έρχονται μερικοί φελοί και σηκώνουν τη σημαία των Σκοπίων φτύνοντας ουσιαστικά στους τάφους των ηρώων. Ας πάρουν τα γραμμάρια του ελάχιστου μυαλού τους κι ας εγκατασταθούν στα Σκόπια για να ησυχάσουμε. Εκεί ίσως καταφέρουν να ιδρύσουν και τους Ηρακλή των ονείρων τους!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ο ηρακλης ειναι η μονη ομαδα που εκανε ελεγχο βιωση=ιμοτητας και εσι μασ λεσ οτι δεν μπορει να παικσει ουτε στα σκοπιοα οο ηρακλης εινια βιωσιμος δημοσιογραφοσ εισαι πσακστο μην ασχολεισαι με τον ηρακλη αμαν πια ολοι εξιγιαντες του ποδοσφαιρουψαξε να δεις πως πηρε αδεια η αεκ και ο πανιωνιος

ancensor είπε...

ο Έλληνας πάνω από την ομάδα του πρέπει να βάζει την Πατρίδα του.

Είναι κρίμα και λάθος (γνώμη μου) αυτό που συνέβη στον Ηρακλή.

Όμως αν φτάνετε οι οπαδοί του σε τέτοιο σημείο να προσβάλλετε την ΕΛλάδα και να συμπεριφέρεστε σαν κακομαθημένα παιδάκια δτου Δημοτικού, τότε καλύτερα να διαλυθεί ο Σύλλογος οριστικά.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι τα πάντα στη ζωή. Όποιος το πιστεύει έχει μίζερη ζωή.