Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Άσε με να ολοκληρώσω…

Υπογράφει ο Άγγελος Μενδρινός
Στην αρχή ήταν… χούι. Στη συνέχεια έγινε βίτσιο και κατέληξε πάθος. Ένας ολόκληρος λαός σε οποιαδήποτε εκδήλωση της ζωής του δεν μπορεί να φθάσει στο τέρμα. Όχι να κόψει το νήμα, αλλά να τερματίσει. Έστω και πίσω από τους άλλους!
Ποιά είναι η πιο συνηθισμένη ατάκα στα τηλεοπτικά παράθυρα; «Αφήστε με να ολοκληρώσω». Αυτό το εκφραστικό ανικανοποίητο μας σημαδεύει όλους. Και τους νικητές και τους χαμένους. Ακόμα κι αυτούς που είχαν λόγους να διαλέξουν στρατόπεδο στο χθεσινό ντέρμπι.
Θεωρητικά οι Ολυμπιακοί θα έπρεπε να έχουν ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά κι οι Παναθηναϊκοί μούτρα μέχρι το πάτωμα. Τώρα το πως τα καταφέραμε και τα κάναμε όλα ένα αυτό είναι μάλλον ελληνική πατέντα!
Πως τα καταφέραμε τώρα και οι δύο να είναι σκεφτικοί είναι μια άλλη ιστορία. Αρκούντως ελληνική.
• Οι νικητές Ολυμπιακοί σκέπτονται αυτά που ακολούθησαν. Το ξύλο που έπεσε και τα διαιτητικά λάθη που τους ευνόησαν και πως να το κάνουμε έχουν ένα κόμπο στο λαιμό. Ήρθαν και οι δηλώσεις Σισέ, οι ειρωνείες Μαρινάκη και το γλυκό του ντέρμπι έδωσε.
• Όσο για τον Παναθηναϊκό βρήκε το άλλοθι που έψαχνε. Μόνο που κάποιος από τους πολυμετοχικούς θα έπρεπε να εξηγήσει πως ο Παναθηνακός βρέθηκα στο -7 που από χθες διευρύνθηκε σε -10!
Πως μας πιάνει αυτή η μανία όμως. Είναι ποτέ δυνατόν να πάει ο άλλος να πηδήξει τη γκόμενά του και τη κρίσιμη στιγμή να σταματήσει για να πλακωθεί με τον γείτονά του; Δεν θα χάσει μόνο τη γκόμενα, αλλά και τα αυγά και τα…. Πασχάλια. Ακόμα και τη γκόμενα θάχανε. Σιγά μην του άνοιγε τα πόδια για να την αφήσει με τη γλύκα,.
Ε, λοιπόν κι εμείς αυτό κάνουμε, όχι στη γκόμενα, αλλά στον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν έχουμε μάθει να ευχαριστιόμαστε, αλλά μανουριάζουμε και γκρινιάζουμε…
Για να επιμείνουμε σεξουαλικά. Πόσες φορές ο φίλος σας ή η φίλη σας δεν έχει πει σε μια περιπέτεια της μιας βραδιάς «τον (την) ξέσχισα». Γιατί το ξέσχισμα να αποτελεί το άπαν την ικανοποίησης; Γιατί να μην πει «περάσαμε υπέροχα» ή κάτι σχετικό, Γιατί πρέπει να σχίσει ο ένας τον άλλο για να φθάσει στην ηδονή; Κάπως έτσι συμπεριφερόμαστε και στο ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε τη νίκη της ομάδας μας, αλλά τη με κάθε μέσο εξόντωση των αντιπάλων της!

3 σχόλια:

gabriel είπε...

"Όσο για τον Παναθηναϊκό βρήκε το άλλοθι που έψαχνε. Μόνο που κάποιος από τους πολυμετοχικούς θα έπρεπε να εξηγήσει πως ο Παναθηνακός βρέθηκα στο -7 που από χθες διευρύνθηκε σε -10!"

φιλε Αγγελε ενσταση ... επειδη το ακουγα αυτο και απο συναδελφους σου στο ραδιοφωνο.

τι παει να πει ηταν στους -7 ??? (στο ραδιοφωνο συμπληρωναν οτι ο ολυμπιακος επαιζε κ καλυτερη μπαλα εως τωρα - αρα δικαιουται κ το πρωταθλημα)
ερωτηση : τελειωνει στις 30 αγωνιστικες το πρωταθλημα η στις 22 ?
ποιος απαγορευει στον παο να παι3ει καλυτερη μπαλλα απο τον ολυμπιακο στις τελευταιες 8 αγωνιστικες?
γιατι "με το ετσι θελω" αφαιρουνται 3 βαθμοι απο τον παο και δινονται δωρο στον ολυμπιακο ?
ποιος απαγορευει στους αντιπαλους του ολυμπιακου να του κοψουν βαθμους στα υπολοιπα παιχνιδια ? ( ο Μαρινακης , δεν αποτελει δεκτη απαντηση - παρολο το αληθες).
εν τελει .. γιατι προβαινουμε σε τελικα συμπερασματα ενω δεν εχει ολοκληρωθει ο κυκλος του πρωταθληματος ???
μηπως τελικα αυτο αποτελει αλλοθι για την αλλοιωση του χθεσινου αποτελεσματος και κατ' επεκταση της βαθμολογιας του πρωταθληματος?

(ασε να παει η διαφορα στους -4 λοιπον και αφου ο ολυμπιακος εχει καλυτερη ομαδα ... ασ την διατηρησει και ας παρει και την κουπα ...ποιος θα μπορει να του μιλησει τοτε ?)

Γαβριηλ Ρ.

blogger είπε...

Δεν διαφωνούμε Γαβριήλ. Απλά ο καθένας ξετυλίγει το νήμα από άλλο σημείο. Εγώ το πάω στην αρχή της χρονιάς κι εσύ στο ματς. Απλά επειδή πιστεύω ότι μια ενδεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκό απλά θα έκρυβε τα... εγκλήματα που έγιναν στην ομάδα εφέτος γιαυτό θεωρώ ότι η ήττα έτσι όπως ήρθε απλά έκρυψε κάτω από το χαλί τα πραγματικά προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός θέλει ΑΛΛΑΓΗ σε όλα τα επίπεδα εδώ και τώρα. Αλλιώς θα χάνει μόνιμα τους τίτλους είτε με ξύλο, είτε με διαιτησίες, είτε ακόμα χειρότερα καθαρά.
ΥΓ: Με την ευκαιρία ο Ολυμπιακός με Ποντίκιδες, Δημητρόπουλους και άλλους κατάφερε να διαλύσει την αδύναμη διοικητικά ΑΕΚ. Μήπως το σχέδιο εφαρμόζεται και πάλι, αυτή τη φορά σε βάρος του Παναθηναϊκού;

gabriel είπε...

τα προβληματα υπαρχουν και δεν ειναι τετοια που να χωρουν κατω απ το χαλι !
εναντια σε αυτα κ στο φλεγομενο τηγανι ... η ομαδα σταθηκε γερα και κερδισε !
και αυτο απο μονο του νομιζω θα μπορουσε να συσπειρωσει και τους διοικητικους κατα καποιο τροπο !
τωρα φροντισε γι αυτο ο μαρινακης ...
για να δουμε ποια θα ειναι η επισημη αντιδραση της ομαδας ?!

δεν μπορει να επεμβει αυτεπαγγελτα ο εισαγγελεας?
να πανε το ζητημα στην ουεφα ?
ασ γινει κατι επιτελους