Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ

                                           
                                                         του Άρι Νικολάκη
(Άποψη στην Εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. "Σπορ του Βορρά". Δευτέρα 02.05.11)
    
   Απορούμε. Ναι, απορούμε: Γιατί δεν κάνει μήνυση ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Οίκων Ανοχής (εάν υπάρχει φυσικά...) στον Γιώργο Δώνη. Αιτία; Η συκοφαντική δυσφήμιση! Ο προπονητής του Ατρόμητου παραλλήλισε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Δώνης έβαλε τους Οίκους Ανοχής στο ίδιο καζάνι με το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνον! Καραμπινάτη περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμισης., δηλαδή... 
   Έχετε πάει τελευταία σε Οίκο Ανοχής; Ή και παλαιότερα - όταν σίγουρα έχετε πάει - είδατε ή θυμάστε οτιδήποτε, το οποίο να θυμίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Στους Οίκους Ανοχής υπάρχει ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ανησυχία, αταξία κι ανασφάλεια!
   Να καθίσει λοιπόν, εδώ και τώρα ο Γιώργος Δώνης στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Να μάθει, να βουτά την γλώσσα του στο μυαλό του πριν μιλήσει. Ακούτε εκεί; Να παραλληλίσει τους Οίκους Ανοχής με το ελληνικό κράτος και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
   Εάν δε, κι εφ όσον υπάρξει αθλητικός δικαστής (από εκείνους, οι οποίοι έχουν σχέση φάντη - ρετσινόλαδου, με το ποδόσφαιρο...) καλέσει σε απολογία τον Γιώργο Δώνη.. Με αιτιολογία την προσβολή του ποδοσφαίρου από τις δηλώσεις του; Μήνυση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Οίκων Ανοχής  για συκοφαντική δυσφήμιση και στον αθλητικό δικαστή.Εάν υπάρχει, επαναλαμβάνουμε.... Αλλιώς; Η μήνυση (κι αγωγή μαζί, κι αγωγή...) να γίνει από το εργατικό δυναμικό τους!
   Πλάκα κάνουμε όμως, με τα χάλια μας. Αυτό βέβαια, κι εάν είναι κατάντια. Και γελάμε με την κατάντια μας. Δεν φταίει άλλος όμως, από το κεφάλι μας. Αυτό θέλει σπάσιμο κι ουχί τα κεφάλια των άλλων. Εμείς ψηφίζουμε τόσα χρόνια κυβερνήσεις οι οποίες συντηρούν αυτή την κατάσταση. Κι όταν μας βολεύει, σιωπούμε. Όταν δε μας βολεύει κραυγάζουμε. Έτσι ζούμε εμείς καλά και οι εκάστοτε κυβερνώντες καλύτερα.
   Να μας συγχωρήσετε πάντως, αλλά. Μία από τα ίδια ζούμε πάλι, μετά τον τελικό της ντροπής. Επιβάλλεται το ισοπεδωτικό όλοι φταίμε. Για να μην μπορεί να υπάρχει ένας υπεύθυνος. Να υπάρχουν πολλοί για καλύτερο αποπροσανατολισμό.
   Με το Νίκο Λυμπερόπουλο - χωρίς στάλα ντροπής - να υποκρίνεται, ότι ανησυχεί για τους ποδοσφαιριστές. Παράλληλα όμως, να ευχαριστεί τον Θεό - αντί για τον βοηθό διαιτητή - επειδή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα ενώ ήταν δυο μέτρα οφ σάιντ. Και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ την ίδια στιγμή κατά την οποία ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου αγωνιζόταν, για να σώσουν τις οικογένειες τους από τους χούλιγκαν.
   Με τον πρόεδρο της ΑΕΚ να αποποιείται των τεράστιων ευθυνών του επικαλούμενος τις προσπάθειες κατά της βίας. Μετά τα ξεσπάσματα της φυσικά. Με τον πρόεδρο του Ατρόμητου να ζητά - άξιος της μοίρας του - την υπογραφή του φύλλου του αγώνα. Και μετά οι δύο πρόεδροι, να ξεκατινιάζονται.
   Και με τον Τάσο Κάκο, την κορυφαία διαιτητική οφθαλμαπάτη (τον λανσάρουν οι έχοντες και κατέχοντες ως κορυφή...), να καλύπτεται από όλους για τα διαιτητικά «κακουργήματα» του. Είναι ο κατ εξοχήν υπεύθυνος επειδή δεν πρόλαβε το κακό. Έβλεπε τι γινόταν, με τα βεγγαλικά, τις κροτίδες, τις φωτοβολίδες . Τα ανεχόταν ακόμη κα στην διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού μας Ύμνου. Και κάποια στιγμή το έβαλε τα πόδια.
   Αυτά προς το παρόν. Κι αύριο μέρα είναι.
    ΥΓ 1: Όλα τα είχαμε, έχουμε τώρα κι εμφύλιο στην Αστυνομία. Με εμπόλεμες πλευρές την ομάδα «Ζ» και την ομάδα «ΔΕΛΤΑ».
   ΥΓ 2 : Όταν σκοτώνονται μέσα στην Αστυνομία, καταλαβαίνετε τι γίνεται έξω.
   ΥΓ 3: Δεν μπορεί βέβαια, για όλα τα κακά της μοίρας μας, να φταίει η Αστυνομία. Δεν μπορεί!
   ΥΓ 4 : Και ποιος είναι η Αστυνομία; Μην είναι οι κάμποι, μην είναι τα βουνά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: