Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

                                                      Γράφει ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης
    
   Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά… Εμένα εδώ, στο λαιμό, μου κάθονται. Ποιοι; Όλοι αυτοί στα τηλεοπτικά πάνελ. Κι εξαπολύουν μύδρους κατά της κυβέρνησης για την κατοχή του τόπου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και τους απανταχού της  γης λοιπούς κερδοσκόπους…
   Μου την δίνουν (και μη μου πείτε γιατί, την παίρνεις…), που έχουν λόγο παρουσιαστές Κροίσοι στον δημοσιογραφικό χώρο, πολιτικοί εμπλεκόμενοι άμεσα στις αμαρτωλές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Και τελευταία καλλιτέχνες οι οποίοι στόμα είχαν και μιλιά δεν είχαν τόσο καιρό που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικά – που λέει ο λόγος – και τα οποία λουκάνικα αγοράζαμε με δανεικά.
   Από όλους αυτούς ίσως, έχουν δίκιο κάποιοι, όχι όλοι, καθηγητές Πανεπιστημίου οι οποίοι ήθελαν, να πουν και τότε αλλά δεν τους έβγαζαν στα πάνελ. Τους φίμωνε το σύστημα, το οποίο υπηρετούσε με συνέπεια και φανατισμό η τηλεόραση. Με το αζημίωτο φυσικά…
   Μου έρχεται, να βουτήξω μέσα στην οθόνη και να πιάσω από το λαιμό έναν δημοσιογράφο που κατακεραυνώνει το πολιτικό σύστημα. Να τον ρωτήσω – ενώ τον κρατώ από το λαιμό – για τις σχέσεις και τις διευκολύνσεις του από αυτό. Κάποιους άλλους που το έπαιξαν εκδότες στην πλάτη συναδέλφων τους, να τους ρωτήσω, γιατί τα βάζουν με το πολιτικό σύστημα αφού χάρη σε αυτό αναδείχθηκαν μεγάλοι και τρανοί. Κι αυτοί ως εργοδότες έκαναν Ανάσταση σουβλίζοντας ενώ οι εργαζόμενοι τους σουβλιζόταν!
   Να αρπάξω από το λαιμό τους παρουσιαστές, οι οποίοι έκαναν μυθικές περιουσίες (νόμιμα βέβαια και με τον κόπο τους αυτοί…) χάρη στο πολιτικό σύστημα και να τους ρωτήσω, τι έκαναν και τι έλεγαν πριν το κραχ. Από το λαιμό να αρπάξω και πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που σα δυο γάιδαροι μαλώνουν σε ξένη αχυρώνα (έτσι κατάντησαν την Ελλάδα). Οι θεομπαίχτες παίζουν πινγκ πονγκ με τις ευθύνες στα πάνελ κι εσείς (εγώ αλλάζω κανάλι…) τους χαζεύετε.
   Ξυπνάτε πατριώτες. Εδώ χανόμαστε κι εσείς καθόσαστε μπροστά στις τηλεοράσεις σας. Βλέπετε όλους, όσους μπλέχτηκαν κι ανέχθηκαν το μεγάλο φαγοπότι και μετά, γυρίζετε πλευρό και κοιμάστε.
   Ξυπνάτε πατριώτες. Όλοι αυτοί (συγκεκριμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι) οι οποίοι μας κατάντησαν υπόδουλους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όλοι αυτοί δεν πληρώνουν τα σπασμένα. Εμείς τα πληρώνουμε.
   Ξυπνάτε πατριώτες. Κάντε κάτι. Αλλάξτε κανάλι τουλάχιστον, όταν προβάλλουν πρόσωπα, τα οποία έφαγαν κι ήπιαν στην υγειά μας αλλά εμείς βρήκαμε τον μπελά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: