Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Πρωϊνή πρόκληση!

Υπογράφει ο Άγγελος Μενδρινός
«Πάρτε κόσμε!
Τρεις χιλιάδες ευρώ δικά σας με ένα τηλεφώνημα!» Το χυδαίο παίρνει αγκαζέ τις μπίζνες και πορεύονται στη «πρωϊνή μελέτη» του Star. Η Ελεονώρα Μελέτη φορά τη στολή της «μητέρας Τερέζας» και προσπαθεί να κάνει τη καλή της πράξη για μερικές μονάδες θεαματικότητας στη σκληρή πρωϊνή ζώνη.
Μόνο που το όλο σκηνικό στήνεται στο πόδι και χυδαία. Από εμπορική άποψη η αξία της προσφοράς βγαίνει εύκολα από χίλια sms των τριών ευρώ. Εάν στείλουν πάνω από χίλιοι τηλεθεατές μήνυμα το «δώρο» έχει βγει με το παραπάνω. Στους λιγότερους μπαίνουμε μέσα, αλλά πάλι κερδίζουμε, ως κανάλι. Μας μένει η προσφορά και ο έμμεσος τρόπος της… αγοράς τηλεθεατών!
Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι μία ακόμα… μπίζνα, από τις πολλές που έχουμε στη τηλεόραση. Μήπως κι ο Αυτιάς δεν… αγοράζει κοινό μιλώντας για συντάξεις, κι ο Παπαδάκης δεν το παίζει λαϊκός για τα δικά του κοινά;
Στη προκειμένη περίπτωση όμως το χυδαίο βρίσκεται στο πως παρουσιάζεται η προσφορά. Σε μια εποχή που τα 3.000 δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά σίγουρα ανακουφίζουν, έρχεται η «Μητέρα Τερέζα» και με τη σιγουριά του «καλού Σαμαρείτη» παρουσιάζει την αγαθοεργία της.
Το «πακέτο» είναι χυδαίο γιατί παίζει με τις ανάγκες του κόσμου. Θυμίζει μια άλλη προσφορά της κατά τα άλλα σοβαρής εφημερίδας του ίδιου συγκροτήματος που μοίραζε, πριν πολλά χρόνια, κουπόνια βενζίνης στους αναγνώστες. Οι τελευταίοι δεν τσίμπησαν κι η εφημερίδα απλά είδε το κύρος της να καταρρέει. Μαζί με την κυκλοφορία της. Κι αργότερα η «Μεσημβρινή» πέρασε στην ιστορία.
Στη «πρωϊνή μελέτη» όμως δεν ισχύουν όλα αυτά. Η εκπομπή προσφέρει τη κουτσομπολίστικη ενημέρωση, με πολλές ενστάσεις. Οι πιο… μελετηροί θυμούνται την αποκάλυψη ότι η μεγάλη αντίπαλος, η Ελένη Μενεγάκη ήταν με τον καλό της για Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο! Μόνο που η εκπομπή ήταν βίντεο. Είχε βιντεοσκοπηθεί την Παρασκευή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: