Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

                                                                                    Γράφει ο Άρις Νικολάκης

   Γιατί όλοι αποτάσσουν τις οπαδικές εφημερίδες αλλά όχι τις κομματικές; Μήπως έτσι τους βολεύει; Μήπως έτσι τους χωρά γάντι ο μανδύας των ουδέτερων κι υπεράνω ομάδων αντιλήψεων και θέσεων τους;
   Ουαί υμίν, υποκριτές!
   Σε όλες, μα σε όλες τις μη οπαδικές – όπως γράφει η ταμπέλα την οποία τους κρέμασαν οι μασκοφόροι της ανένταχτης δημοσιογραφίας - εφημερίδες και στις μη κομματικές γράφουν καλοί συνάδελφοι με οπαδικές και κομματικές ταυτότητες. Όταν δε, λέμεκαλοί εννοούμε καλοί κιαι ως άνθρωποι αλλα και ωςεπαγγελματίες.
   Ποια είναι λοιπόν, η διαφορά μιας οπαδικής ή κομματικής εφημερίδας από τις άλλες; Τι αλλάζει η ταμπέλα; Ο ιστορικός Ριζοσπάστης είναι μία εξαιρετική έκδοση του ΚΚΕ. Διαφανής και κρυστάλλινη η σχέση τους. Γνωρίζετε καλά, πόσοι… Ριζοσπάστες κυκλοφορούν ενδεδυμένοι τον μανδύα της ουδέτερης εφημερίδας! Φιλοξενούν όμως - και πολύ καλά κάνουν - απόψεις και θέσεις σκληρά οπαδικές και κομματικές. Τι σημαίνει αυτό; Μόνον στο περίπτερο φαίνεται η διαφορά.Έτσι;
   Εδώ όμως, να εξηγηθούμε, για να μην παρεξηγηθούμε. Άλλο θέμα είναι η αδέσμευτη και η ανεξάρτητη εφημερίδα κι άλλο η ουδέτερη εφημερίδα. Εμείς σε τούτο εδώ το blog, το οποίο φιλοξενεί επώνυμα κι ενυπόγραφα την ταπεινή μας άποψη, αναφερόμαστε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟΝ σε ουδέτερες εφημερίδες αλλά με οπαδικές ή κομματικές θέσεις καλών συναδέλφων.
   Προσωπικά πάντως, προτιμούμε την ευθεία θέση του οπαδικού ή κομματικού ρεπορτάζ από την πλάγια του ουδέτερου! Και στο κάτω κάτω της γραφής; Σε όποιον αρέσουν. Στους άλλους; Δεν θα μπορέσουν…

   ΥΓ 1 : Εάν δε μας αρέσει ή διαφωνούμε με την θέση οποιουδήποτε Μέσου Ενημέρωσης, έχουμε τρεις επιλογές: Πρώτον: Αλλάζουμε κανάλι στην τηλεόραση. Δεύτερον: Αλλάζουμε συχνότητα στο ραδιόφωνο. και τρίτον: Αλλάζουμε εφημερίδα!
   ΥΓ 2 : Δικαίωμα διαφωνίας έχουμε όλοι. Δικαίωμα επιβολής της άποψης μας ή διαβολής (με συκοφαντία ή με βία…) της αντίθετης άποψης ουδείς έχει.
   ΥΓ 3 : Οι πολιτικοί συντάκτες και οι πολιτικές εφημερίδες είναι μία κλάση ικανότητας κάτω από τους αθλητικούς συντάκτες και τις αθλητικές εφημερίδες.
  ΥΓ 4 : Γνωρίζουμε πολλούς αθλητικούς συντάκτες οι οποίοι διέπρεψαν ως πολιτικοί…
  ΥΓ 5 : Δεν γνωρίζουμε ούτε έναν πολιτικό, οποίος να διέπρεψε ως πολιτικός!
  ΥΓ 6 : Επίσης γνωρίζουμε πολλούς πολιτικούς συντάκτες οι οποίοι άλλαξαν …μετερίζι.
  ΥΓ 7 : Ουδένα γνωρίζουμε ανάλογο αθλητικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: