Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

2011 το τέλος της ενημέρωσης!

Τα Σαββατοκύριακα τα κανάλια αγωνίζονται με τα… τσικό. Οι παρουσιαστές και παρουσιάστριες των δελτίων που κάνουν τα ρεπό των «μεγάλων». Λογικό είναι να ονειρεύονται να γίνουν κι αυτοί μεγάλοι. Μόνο που χρησιμοποιούν τα ίδια, αν όχι χειρότερα, υλικά.

Και τι δεν είδαμε αυτό το Σαββατοκύριακο για τη δύσμοιρη Ιαπωνία. Έπεσε τόση κινδυνολογία που αν έβλεπαν τα κανάλια μας οι Γιαπωνέζοι οι μισοί θα είχαν κάνει… χαρακίρι από την απόγνωση κι οι άλλοι μισοί θα είχαν γίνει σαμουράι για να εξοντώσουν τους Έλληνες τηλε-κανιβαλιστές!
Μέχρι και την ταινία 2012 επιστράτευσαν που έδειχνε να πνίγονται στο τσουνάμι όλες οι μεγάλες πόλεις. Η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Ρίο…
Μάλιστα κάποια στιγμή το Σάββατο έπαιζα με τα κανάλια. Κι ενώ περίμενα να δω στη Nova το έργο, διαπίστωσα ότι τόπαιζε κι ο Alpha! Γρήγορα όμως κατάλαβα ότι επρόκειτο περί λάθους. Ήταν το δελτίο ειδήσων του Alpha που είχε διαλέξει αυτό τον ψύχραιμο τρόπο για να τονίσει τις επιπτώσεις του σεισμού στην Ιαπωνία σε όλο τον κόσμο! Κι έδειχνε το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο να γίνεται σκόνη και θρύψαλα από το τσουνάμι, τον Ναό του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη να παρασύρεται από τα ορμητικά κύμματα… Μόνο την Ακρόπολη δεν έδειξαν. Προφανώς αυτή άφησαν να την καταστρέψουμε μόνοι μας!
Μπορεί από την Ιαπωνία να απέχουμε πολύ, αλλά τους επιτελείς της τηλεοπτικής ενημέρωσης πολύ τους χάλασε που δεν κινδυνεύει και η Ελλάδα από ένα τέτοιο τσουνάμι. Και έπρεπε σώνει και καλά να βάλουν τους ειδικούς να τονίσουν πως υπό προϋποθέσεις, με αν και θα μπορεί να έρθει κι από τα μέρη μας!!!
Ε, λοιπόν πέρα από το γελοίο του πράγματος, αυτό αποτελεί και ντροπή για τους ανθρώπους εκεί στην Άπω Ανατολή που δοκιμάστηκαν (και δοκιμάζονται) σκληρά και για τους φωστήρες της ενημέρωσης που θεωρούν ότι ο πόνος πονά μόνο όταν έχει περάσει το κατώφλι του σπιτιού μας!
                                                 Υπογράφει ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: