Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Τα μετάλλια που έγιναν βρόγχος

Γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε την αλήθεια όπως είναι; Γιατί πρέπει ο ΣΕΓΑΣ και ο κάθε ΣΕΓΑΣ να γίνεται η «ασπίδα» του κάθε αθλητή που κατηγορείται για χρήση απαγορευμένων ουσιών, η αρνείται να περάσει ελέγχους ντόπινγκ; Γιατί δηλαδή θα πρέπει ο ΣΕΓΑΣ να σκέφτεται την υστεροφημία της Δεβετζή, της Χαλκιά, της Θάνου, του Κεντέρη όταν δεν τη σκέφτονται οι ίδιοι;
Η όλη μεθόδευση με την υπόθεση της Πηγή Δεβετζή είναι χαρακτηριστική της ελληνικής νοοτροπίας που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα. Στις 23 Μαΐου 2009 στη Γιάλτα αρνήθηκε να περάσει τον έλεγχο ντόπιγκ, στις 19 Μαρτίου 2011 έσκασε το θέμα που δεν μπορούσε πλέον να κρυφτεί.
Η μάλλον μπορούσε εάν η Πηγή έκανε μια δήλωση ότι σταματά τον αθλητισμό για να μην τσαλακωθεί η εικόνα της, για να μην πληγεί η υστεροφημία της. Όταν όμως η ίδια η αθλήτρια δεν ενδιαφέρεται για αυτά γιατί ενδιαφέρεται ο ΣΕΓΑΣ; Κι από πού ως που ο ΣΕΓΑΣ είναι υποχρεωμένος να κρύβει γεγονότα που έχουν σχέση με τους αθλητές τους;
Όμως στην Ελλάδα ανάλογες τιμωρίες δεν αγγίζουν και τον κόσμο. Σ’ όλο τον κόσμο οι αθλητές που τιμωρούνται για αυτή την αιτία κρύβονται. Μόνο εδώ βγαίνουν στην αντεπίθεση, κάνουν διαφημίσεις και μιλούν για συνωμοσίες «ξένων κέντρων» σε βάρος τους. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή και με τους υπουργούς οικονομικών των τελευταίων δεκαετιών!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Γιατί φίλε Άγγελε στην Ελλάδα της ανομίας και της πλήρους ατιμωρησίας, όταν οι ξένοι επιβάλλουν τις ποινές που προβλέπονται από τους κανονισμούς είναι ΛΟΓΙΚΟ (και ΕΥΚΟΛΟ στην πέψη του κόσμου) να θεωρείται ή να εμφανίζεται ως συνωμοσία των ΚΑΚΩΝ ξένων σε βάρος των Ελλήνων.

Δεν θέλουν αυτοί οι κακοί άνθρωποι να σηκώσουμε κεφάλι...

Βετάκης Σωτήρης

blogger είπε...

Το κακό Σωτήρη είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στις διεθνείς συνωμοσίες