Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

                                           Γράφει ο Άρις Νικολάκης

    Τι είπε δηλαδή, ο Γιώργος Δώνης; Ή μάλλον, τι είπε κι έπεσαν όλοι από τα σύννεφα; Τι ακούστηκε από τα στόμα του προπονητή του Ατρόμητου, το οποίο δεν ακούγεται ως… καλημέρα από τους απανταχού της γης Έλληνες για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
   Βρέθηκε ένας άνθρωπος κι είπε σε δημόσια ακρόαση, ότι επακριβώς λέγεται κι ακούγεται στην δημόσια ζωή…
   Και η καλύτερη απάντηση σε όσους – υποκριτές – σοκαρίστηκαν από όσα είπε ο Γιώργος Δώνη, δόθηκε από το Τραιανό Δέλλα. Ο διεθνής σταρ της ΑΕΚ μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του προπονητή του Ατρόμητου: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα μπουρδέλο», αυθόρμητα απόρησε: «Το ξέρουμε. Και τι να κάνουμε;»!
   Τα κακό είναι ότι όλοι οι παίκτες το ξέρουν! Και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουν, τι να κάνουν γι’ αυτό! Με άλλα λόγια; Η τελευταία ελπίδα για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι παίκτες είναι ανήμποροι, να βοηθήσουν. Μόνον αυτοί –  εάν ξεπεράσουν τα όρια τους – έχουν την δυνατότητα να το σώσουν. Να μας σώσουν…
   Πως; Με την ομαδική αποχώρηση τους. Να φύγουν όλοι μαζί από έναν αγώνα, στον οποίο εξελίσσεται οποιασδήποτε μορφής βίαιη συμπεριφορά των φίλων τους. Όσο αυτή η αντίδραση τους μένει στα λόγια, τόσο το ελληνικό ποδόσφαιρο – κατά τον Γιώργο Δώνη (μόνο;) – θα «είναι ένα μπουρδέλο».
   Και τούτο βέβαια, δεν είναι αληθές. Στα μπουρδέλα βλέπετε, υπάρχει ησυχία, τάξη κι ασφάλεια. Διαφωνείτε; Ή κάνετε, πως δεν γνωρίζετε σχετικά; Υποκριτές κι εσείς…
   Που να τολμήσουν όμως, οι παίκτες, να αποχωρήσουν; Για τα λεφτά τα κάνουν όλα κι αυτοί. Για τα λεφτά εξυμνούν τις ορδές τω χούλιγκαν. Ανέχονται το φασισμό τους. Υπομένουν τον ψυχολογικό βιασμό τους. Και αφιερώνουν σε όλους (χωρίς να εξαιρούν τους χούλιγκαν…) τις επιτυχίες τους.
      Και να  μας συγχωρούν, εάν διαφωνούν αλλά… Αυτή είναι η αλήθεια! Το λένε, ότι θα αποχωρήσουν, αλλά δεν το κάνουν. Δεν μπορούν, να το κάνουν. Ξέρετε γιατί; Πολύ απλά επειδή θα πέσουν, να τους φάνε όλοι οι άλλοι. Ναι, όλοι οι άλλοι! Δεν έχουν άδικο. Όταν όμως, έρθει η κακή η ώρα (κτυπάμε ξύλο…) για να θρηνήσουν απώλεια συναδέλφου ή συγγενή ή φίλου τους; Τότε θα κτυπούν το κεφάλι τους. Θα είναι όμως, αργά!
   Έτσι λοιπόν, κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον. Έτσι ζούμε εμείς καλά και οι άλλοι καλύτερα.
   Ήταν πάντως, ευτυχής συγκυρία η παρουσία του Ατρόμητου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2011. Μία άλλη ομάδα με περισσότερο κόσμο να ήταν και στο Μαρούσι θα θρηνούσαμε νεκρούς! Το πιάνετε το υπονοούμενο;
   ΥΓ 1: Λυπούμαστε για τους απανταχού της γης συμπατριώτες μας. Ρεζίλι τους κάναμε πάλι, με τις αλητείες στο ΟΑΚΑ. Οι εικόνες ντροπής ήδη κάνουν παρέλαση στις οθόνες των τηλεοπτικών καναλιών.
   ΥΓ 2 : Αδικούμε την Κυπελλούχο Ελλάδας 2011 αλλά.. Δεν φταίμε εμείς. 
   ΥΓ 3 : Δεν φταίει η ΑΕΚ ως ομάδα (ως διοίκηση φταίει και παραφταίει...) και για το οφ σάιντ  του Νίκου Λυμπερόπουλου και για τα έκτροπα στον τελικό της ντροπής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: