Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΡΕΑΛ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

                                                    Γράφει ο Άρις Νικολάκης

    Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-1 λοιπόν! Ένα el clasico το οποίο χωρά πολλή, πάρα πολλή συζήτηση. Για το αποτέλεσμα, για την εξέλιξη, για την εικόνα και γιθα την διαιτησία του. Και η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα δικαιούνται, να έχουν – από την σκοπιά την οποία, το βλέπουν - παράπονα με το συγκεκριμένο 1-1.
   Από την ισοπαλία όμως, νικήτρια είναι η Μπαρτσελόνα και ο Λιονέλ Μέσι. Και τούτο όχι επειδή η Ρεάλ με το 1-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» πρέπει, να ντρέπεται για το 5-0 στο «Νου Καμπ». Νικήτρια είναι η Μπαρτσελόνα επειδή διασφάλισε τον τίτλο κι επειδή απέδειξε ότι φέτος, είναι καλύτερη ομάδα. Και ξέρετε γιατί; Επειδή είναι ο Μπαρτσελόνα είναι από – πάνω, κάτω - πρόπερσι ολοκληρωμένη ομάδα. Η Ρεάλ; Φέτος αρχίζει να ολοκληρώνεται…
    Νικητής είναι και ο Λιονέλ Μέσι. Έλαμψε κουβαλώντας τους «μπλαουγκράνα» στις πλάτες του. Αντίθετα ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέτυχε στο ρόλο του ως το «αντίπαλον δέος» του Αργεντινού. Οι πλάτες του μάλλον, δεν αντέχουν το βάρος της Ρεάλ!
    Όσο για τον Ζοσέ Μουρίνιο; Ε, δεν είναι στα καλά του χωρίς τον Κακά του! Η απουσία του Βραζιλιάνου έξτρα σούπερ σταρ έχει απύθμενο κόστος. Ο Πορτογάλος όμως, το παλεύει.
    Για να δούμε λοιπόν, τι θα δούμε στους ημιτελικούς το Τσάμπιονς Λιγκ και στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Όρεξη να έχετε για el clásico… Και φέτος θα το χορτάσουμε. Κι εμείς οι «μερένχες». Κι εσείς οι…άλλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: