Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ

                                                         Γράφει ο Άρις Νικολάκης

   Από εδώ το είχε, από εκεί το είχε Ζοσέ Μουρίνιο κέρδισε τον πρώτο τίτλο του με τη Ρεάλ. Κύπελλο Ισπανίας; Ναι, Κύπελλο Ισπανίας. Και τον κέρδισε από την Μπαρτσελόνα…
   Δεν πατσίζει φυσικά, μήτε το 5-0 στο «Νου Καμπ», μήτε και την απώλεια του πρωταθλήματος αλλά… Εάν έχανε ο Πορτογάλος προπονητής το Κύπελλο, θα χανόταν στην δίνη της κριτικής και της αμφιβολίας στη Μαδρίτη. Ως εκ τούτου η επιτυχία του στη Βαλένθια είναι επί του παρόντος ανεκτίμητη για το μέλλον του.
   Ο βρυχηθμός του «ποντικιού» (η Ρεάλ κατά τον θρυλικό ηγήτορα της, τον Δον Αλφρέδο…) κόντρα στο «λιοντάρι» (η Μπαρτσελόνα πάντα, κατά τον Αλφρέντο ντι Στέφανο) μάλλον, αλλάζει κάποια δεδομένα στην el classico κόντρα των αιωνίων αντίπαλων με τις αιώνιες – σχεδόν χαοτικές - διαφορές. Ο Ζοσέ Μουρίνιο μαθαίνει πλέον, καλύτερα τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Η ομάδα της Μαδρίτης δεν αφήνει την ομάδα της Βαρκελώνης, να της πάρει τον αέρα.
   Η Ρεάλ αλλάζει τρόπο παιγνιδιού. Ψάχνεται βρε αδελφέ… Η Μπαρτσελόνα; Παραμένει στην πετυχημένη κορυφαία συνταγή μπάλας στον πλανήτη μας. Αυτή η συνταγή βέβαια, δεν της έδωσε πέρυσι το Τσάμπιονς Λιγκ. Με αυτή όμως, πάει, να το πάρει φέτος!
   Δε χωρά αμφιβολία. Η Μπαρτσελόνα παίζει ποδόσφαιρο μιας κλάσης ανώτερο του ποδοσφαίρου το οποίο παίζει η Ρεάλ. Μπορεί, να είμαστε – γιατί να το κρύψομεν άλλωστε - Ρεάλ μέχρι τα μπούνια αλλά… Δεν εθελοτυφλούμε! Εν τούτοις ο Ζοσέ Μουρίνιο ήδη έχει αβαντάζ ψυχολογίας και ηρεμίας. Ίσως δε, κι αυτοπεποίθησης έναντι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Πορτογάλος προπονητής είναι έξπερτ στον… ανταρτοπόλεμο. Αντίθετο ο Ισπανός συνάδελφος του είναι ευφυής στρατηγός τακτικών στρατευμάτων.
   Στο Τσάμπιονς Λιγκ πάντως, ταιριάζει περισσότερο ο ανταρτοπόλεμος. Στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζονται μάχες. Στο πρωτάθλημα παίζονται πόλεμοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: