Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΨΥΧΡΑ

                          Γράφει ο Αλέξανδρος Νικολαίδης
 
Σφύριξε κι έληξε… Ο Γιώργος Παπανδρέου με κωλοτούμπα α λα Ιωάννη Μελισσανίδη άλλαξε τα ρούχα του, βάζοντας τα αλλιώς! Από εκεί που ακούγαμε επί ώρες, ότι ο πρωθυπουργός με γενναία απόφαση του θυσίαζε τον εαυτόν του στο βωμό του εθνικού συμφέροντος… Ακούσαμε, ότι δεν ακούγαμε καλά. Κι ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαίτησε τη θυσία του Γιώργου Παπανδρέου ζητώντας όρους, οι οποίοι θα κρατούσαν την Ελλάδα σε ομηρία. Αποδόθηκαν μάλιστα, ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά επειδή ζήτησε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας χωρίς το νυν πρωθυπουργό. Με την αφορμή αυτή , σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία χειρίστηκε επικοινωνιακά τη συζήτηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιώργο Παπανδρέου εκθέτοντας τον πρωθυπουργό.
   Κοιτάχθηκα στον καθρέφτη μου. Εγώ ήμουν. Δεν άλλαξα. Ο ίδιος που άκουγε εύλογες το μεσημέρι και παράλογες το ίδιο βράδυ, τις ίδιες θέσεις από τους ίδιους ανθρώπους…
   Ρε , αϊ στον αγύριστο που θα μας τρελάνετε εσείς! Αδίστακτοι πολιτικάντηδες. Αχάριστοι. Άχρηστοι. Δεν θα μας στείλετε εσείς στα τρελάδικα. θα σας στείλουμε εμείς σπίτια σας.
   Μπλόφαρε πάντως, στο πολιτικό παιγνίδι ο Γιώργος Παπανδρέου. Ρίσκαρε. Έπαιξε όμως, κι έχασε. Και το χειρότερο; Δεν κέρδισε οτιδήποτε. Έκανε μια τρύπα στο νερό. Δεν μπόρεσε καν, να πείσει έτσι, τους δικούς του βουλευτές, να ψηφίσουν το περίφημο «μεσοπρόθεσμο». Αγνοώντας φυσικά, τις επιταγές των ψηφοφόρων τους. Υπακούοντας στις εξαγγελίες του. Τι άλλαξε τελικά; Τον χρόνο. Τον επιμήκυνε με τεχνητή υποστήριξη εκτιθέμενος ανεπανόρθωτα. Μαζί του εκτέθηκαν κι όσοι έσπευσαν να διαλαλήσουν τον πατριωτισμό (που για να είμαστε σοβαροί, δεν πρέπει να χωρά αμφιβολία!) του Γιώργου Παπανδρέου με την θυσία του στο βωμό του εθνικού συμφέροντος. Με είχαν σχεδόν, πείσει δικοί του (εμμέσως ή αμέσως) άνθρωποι ότι αυτός δέχτηκε την πρόταση και για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και για αποχώρηση από τον πρωθυπουργικό θώκο!
   Λίγες ώρες μετά ήρθαν οι ίδιοι άνθρωποι, κι ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί, να με στείλουν αδιάβαστο. Με την α λα Ιωάννη Μελισσανίδη κωλοτούμπα. Βάλθηκαν, να με τρελάνουν. Δεν τους πέρασε όμως... 
   Είπαμε λοιπόν: Σφύριξε αυτός ο πρωθυπουργός. Κι έληξε αυτή η κυβέρνηση!
    Έριξε  λευκή πετσέτα ο πρωθυπουργός. Έχασε και την τελευταία στάλα κύρους ο Γιώργος Παπανδρέου εντός κι εκτός συνόρων. Δρομολόγησε δε, την οριστική κι αμετάκλητη …άτακτη  αποχώρηση του από την πολιτική.
   Όσοι πίστεψαν, ότι σήμερα άλλαζε κεφάλαιο η Ελλάδα, πλανηθήκαν πλάνην οικτράν. Το ίδιο κι εγώ. Γι αυτό αύριο πάλι, στην Πλατεία Συντάγματος θα τους μουντζώνω  και με χέρια και με πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: