Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΣΠΟΡ

                                   Γράφει ο Άρις Νικολάκης 
   
    Επί σκηνής ΕΡΤ (με την αναμφισβήτητη εθνική της προσφορά) ανεβαίνουν πολλές παραστάσεις… Μόνο μία όμως, βγάζει τα λεφτά της. Μόνο μία διεκδικεί και κατακτά πρωτιές διάρκειας στους πίνακες ακρόασης ή τηλεθέασης. Μόνο μία διαθέτει – προσοχή εδώ: Κατά κανόνα -  αστέρες της δημοσιογραφίας. Η ΕΡΑ Σπορ!
   Κι αυτή λοιπόν, βάλθηκαν (οι διαχειριστές της τύχης του τόπου... Αυτήν την εποχή) να συρρικνώσουν. Δεν είναι όμως, μόνον αυτοί οι ένοχοι. Είναι και οι διορισμένοι επικεφαλής της ΕΡΤ. Είναι και οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ. Μπορεί να κουβαλούν εύσημα για άλλους αγώνες τους. Για την ΕΡΑ Σπορ όμως, δεν αγωνίστηκαν. Όσο έπρεπε κι όσο μπορούσαν τουλάχιστον!
    Ένοχοι όμως, είναι  - δυστυχώς, αλλά είναι – και δημοσιογράφοι. Για να λέμε την πάσα αλήθεια... Είναι εκείνοι, οι οποίοι δεν αξιοποίησαν, όπως έπρεπε κι όπως μπορούσαν την παρουσία τους στην ΕΡΑ Σπορ. Στέρησαν από την ΕΡΑ Σπορ τη λάμψη της προσωπικότητας τους (οι διαθέτοντες φυσικά…) αποσπασμένοι σε άλλες παράλληλες απασχολήσεις.Ονόματα δεν αναφέρουμε. Υπολήψεις δεν θίγουμε. 
   Δεν έχει πάντως, σημασία ποιοι φταίνε. Σημασία έχει ότι η ΕΡΑ Σπορ με την πανελλήνια κάλυψη, με την παράδοση και την ιστορία της στις μεταδόσεις αγώνων τίθεται υπό συρρίκνωση!
   Η μοναδική μονάδα παραγωγής της ΕΡΤ με κορυφαίες επιδόσεις διάρκειας και με απόδοση εσόδων στο ταμείο της δεν απολαμβάνει, όσων δικαιούται. Το χειρότερο; Εξελίσσεται απόπειρα συρρίκνωσης της.  Και το χείριστο; Μερίδιο ενοχής βαραίνει και δημοσιογράφους της. Τις εξαιρέσεις του κανόνα της φιλοτιμίας τον οποίο υπηρετούν όλοι οι άλλοι στην ΕΡΑ Σπορ. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Οι τεχνικοί, η ψυχή της ΕΡΑ Σπορ.
    Είτε είχαν τις ικανότητες, είτε δεν τις είχαν (υπάρχουν και μη κατάλληλοι βλέπετε, όπως σε κάθε εργασιακό χώρο) οι εξαιρετέοι του κανόνα φιλοτιμίας της, δημοσιογράφοι της ΕΡΑ Σπορ φέρουν ευθύνες για τις αρνητικές εξελίξεις.
   Θέλετε λόγω ανικανότητας; Θέλετε λόγω αδιαφορίας; Ότι κι εάν θέλετε, δεν μπορούμε, να τους απαλλάξουμε από το φορτίο ενοχής. Ελάχιστο φυσικά, μπροστά στο φορτίο ενοχής των επικεφαλής της ΕΡΤ για τη συρρίκνωση της ΕΡΑ Σπορ.  
    Όλες οι άλλες μονάδες παραγωγής της θα μπορούσαν, να συρρικνωθούν. Η ΕΡΑ Σπορ όμως, όχι. Τούτο δε, επειδή αποτελεί παραδοσιακή υπερδύναμη στα ερτζιανά του τόπου. Κι είναι σκαλοπάτι προόδου και προβολής του ελληνικού αθλητισμού. Και συν τοις άλλοις – λαϊκιστή – βγάζει τα λεφτά της.
   Θα είναι βέβαια, κι ανέντιμο κι ανήθικο... Εάν τελικά, συρρικνωθεί η ΕΡΑ Σπορ… Να πληρώσουν τη συρρίκνωση οι  φιλότιμοι. Και να μην την πληρώσουν οι αφιλότιμοι. Ο νοών νοείτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: